Waarom neemt documentautomatisering juist nu een vlucht?

Er zijn externe en interne factoren die hier een rol spelen. We horen en zien de volgende ontwikkelingen bij onze klanten.

1. Niet betalen voor ‘standaarddocumenten’

Als eerste komen prijzen voor standaarddocumenten steeds meer onder druk te staan. Er komt steeds meer weerstand bij klanten om per uur te betalen voor ‘standaarddocumenten’. De opkomst van online platforms waar ondernemers modelovereenkomsten kunnen downloaden speelt hier een rol in. Daarom hebben advocaten dus software nodig om op een rendabele manier documenten te produceren waar ze de rest van hun diensten bij aan kunnen bieden.

2. Software wordt toegankelijker

Door de komst van nieuwe spelers wordt documentautomatisering toegankelijker. Prijzen worden betaalbaarder voor middelgrote en kleine kantoren en de gebruiksvriendelijkheid van de software neemt toe. Hierdoor zijn geen dure specialisten meer nodig om de documenten in het systeem te zetten en op basis van voortschrijdend inzicht aanpassingen te maken.

3. Geen zin meer in knippen en plakken

De nieuwe generatie advocaten is meer gewend om met software te werken. Zij zien in dat het zonde van hun tijd is om te zoeken naar de juiste clausules in de verschillende modellen die rondzwerven binnen kantoor. Het is foutgevoelig en repetitief werk waar weinig intellectuele uitdaging in zit. De bereidwilligheid om te investeren in een systeem waarbij deze werkzaamheden niet meer nodig zijn stijgt hierdoor.

4. Consistente kwaliteit

Ten slotte is een ander veel gehoord argument om de transitie te maken dat kantoren behoefte hebben aan één systeem waar de juiste modellen in de juiste consistente huisstijl staan. Wanneer er bijvoorbeeld wetswijzigingen zijn hoeven deze maar een keer doorgevoerd te worden waardoor het overal met een druk op de knop goed staat. Deze centrale manier van werken zorgt voor de consistente kwaliteit die kantoren aan hun cliënten willen bieden.

Copyright © 2020 docbldr