Wordt documentautomatisering het nieuwe normaal in Kroatië?

Hoe een wereldwijde pandemie gepaard gaat met de lancering van nieuwe technologie in Kroatië.

Foto: Marko Porobija

Door Pim Betist, Ceo docbldr 

Juist wanneer de wereld wordt ontregeld door een wereldwijde pandemie lanceert het Kroatische advocatenkantoor Porobija & Spoljaric LegalCreator, een online platform dat bedrijven in staat stelt om hun juridische documenten online te maken. Het platform bespaart klanten veel tijd en geld, maar het is ook veiliger voor hun gezondheid; klanten hoeven niet langer een advocaat te bezoeken met het risico het Coronavirus te krijgen om het document dat ze nodig hebben te bemachtigen.

Op LegalCreator produceren gebruikers hun juridische documenten door een reeks vragen in het Kroatisch of Engels te beantwoorden. Het online platform is een primeur in Kroatië.

Wat heeft oprichter Marko Porobija ertoe gebracht om de pionier te worden die hij is en zal documentautomatisering het nieuwe normaal worden in Kroatië?

Waarom heeft u LegalCreator opgericht?
Een paar jaar geleden zagen we in Londen een presentatie over de wijze waarop platforms voor documentautomatisering de Europese markt razendsnel veroveren. Ik was meteen enthousiast. We worden door zoveel kleine bedrijven benaderd die niet over het budget voor onze diensten beschikken. Ze kopiëren uiteindelijk de contracten die ze online vinden en moeten ons vervolgens weer bellen, deze keer met ernstige juridische problemen die veel meer geld kosten om op te lossen. Ik vond het een geweldig idee om deze bedrijven een betaalbare oplossing te bieden en tegelijkertijd de kwaliteit te garanderen die ze van ons bedrijf verwachten.

Zal LegalCreator de winst van uw kantoor niet gedeeltelijk wegkapen?
Dat is zeer onwaarschijnlijk. We voorzien dat we via het platform veel nieuwe klanten zullen verwelkomen binnen ons kantoor. Een klant kan bijvoorbeeld een koopovereenkomst kopen en ons vragen om te helpen bij de onderhandelingen. De mogelijkheden voor kruisverkoop zijn eindeloos. We zullen ons richten op de complexere opdrachten, terwijl de standaardovereenkomsten automatisch worden gegenereerd via LegalCreator.

Zal documentautomatisering het nieuwe normaal worden?
Wij geloven dat elke innovatie die het leven gemakkelijker en betaalbaarder maakt, de oude manier van doen zal overheersen. Dus ja, documentautomatisering is zeker een blijvend concept.

Betekent dit het einde voor advocatenkantoren?
Misschien voor een aantal, maar zeker niet voor allemaal. We moeten opnieuw beoordelen waar we waarde leveren als professionals en ons op die zaken richten. Intuïtie, creativiteit, ervaring en onderhandelingsvaardigheden zijn allemaal vormen van toegevoegde waarde die een jurist kan bieden en die niet geautomatiseerd kunnen worden.

Hoe heeft u het platform opgezet?
Docbldr biedt een plug-and-play-oplossing. Onze uitdagingen waren om het docbldr-team te koppelen aan de juiste lokale betalingsproviders en de geautomatiseerde documenten in het Engels en Kroatisch op te stellen. Dat laatste kostte ons de meeste tijd. Het vereist een andere manier van denken. In plaats van te bepalen welk artikel belangrijk is voor één bepaalde klant in één situatie, moesten we bepalen wat voor al onze klanten in meerdere situaties belangrijk kan zijn.

Wat heeft u geleerd van deze ervaring? We zijn begonnen met de meest ingewikkelde documenten. In plaats daarvan hadden we moeten beginnen met de eenvoudige documenten en verder moeten gaan met de gecompliceerde documenten zodra we het onder de knie kregen.

We hebben ook een fout gemaakt door te proberen voor elke denkbare situatie een document te maken. We hebben geleerd om documenten te maken die geschikt zijn voor 80% van de situaties. De overige 20% is bestemd voor professionals van ons bedrijf die het document op de ‘oude manier’ afronden.

Bent u blij dat de lancering van uw platform samenviel met het uitbreken van een wereldwijde pandemie?
De timing is goed, maar als we de keuze hadden gekregen, hadden we het platform liever gelanceerd zonder een pandemie waar we ons zorgen over moeten maken.

Krijg gratis een vrijblijvende demo

Tijdens onze online demo van 30 minuten ontdekt u alle ins en outs van docbldr en kunt u vragen stellen.

Hidden
Consent(Vereist)

TRY IT OUT

We will set up a demo environment for you, so you can experience what it is like to generate documents with docbldr
Hidden
Consent(Vereist)

Request brochure

Submit the form below, and you will receive our proposition and pricing
Hidden
Consent(Vereist)

Why document automation is booming right now

After downloading the whitepaper, the founder of docbldr will approach you with some questions about document automation in your organization. If you do not wish to be contacted, you can indicate this.

Hidden
Consent(Vereist)

GET A FREE DEMO

During our 30 minute online demo you will discover all the ins and outs of docbldr and you can ask questions.

Hidden
Consent(Vereist)

Vraag brochure aan

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een samenvatting van onze propositie en prijzen.

Hidden
Consent(Vereist)

Vraag brochure aan

Vul onderstaande gegevens in en ontvang een samenvatting van onze propositie en prijzen. 
Hidden
Consent(Vereist)

Bouw de digitale schil waar cliënten voor willen betalen

Na het downloaden van de whitepaper zal de oprichter van docbldr je benaderen met enkele vragen over documentautomatisering in jouw organisatie. Als je geen contact wenst kun je dit aangeven.
Hidden
Consent(Vereist)

Probeer zelf uit

We zetten een online omgeving voor u op zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om met docbldr documenten te genereren.
Hidden
Consent(Vereist)

Krijg gratis een vrijblijvende demo

Tijdens onze online demo van 30 minuten ontdekt u alle ins en outs van docbldr en kunt u vragen stellen.