Over ons

6.641

documenten gegenereerd

26.564

werkuren bespaard

€ 796.920

bespaard aan loonkosten

De vaardigheden van juridische professionals vrijspelen

Goede juridische documenten vormen de basis van onze economie en ons welzijn. Daarom is het zo belangrijk om de automatisering van juridische documenten zo efficiënt en toegankelijk mogelijk te maken.

Ons bedrijf begon in 2015 precies dat te doen met de lancering van VraagHugo.nl, een online platform waar ondernemers via vraag en antwoord hun eigen juridische documenten maken. Mede dankzij onze samenwerking met ABN AMRO bank is dit platform uitgegroeid tot een van de marktleiders op dit gebied. Nadat een van onze oprichters op een seminar voor advocaten in Londen over ons succes had verteld, werden wij door verschillende advocatenkantoren in heel Europa benaderd met de vraag om onze software in licentie te nemen. We besloten om onze software hiervoor geschikt te maken en lanceerden docbldr.com. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 gebruikers van onze software in Nederland, België, Italië, Oostenrijk en Kroatië.

Bij docbldr geloven we heilig in het DRY (Don’t Repeat Yourself) principe. Dit concept is ontstaan in softwareland, maar het is goed toepasbaar op de ontwikkeling van juridische documenten. Alle juridische documenten kunnen in feite worden gevat in een boomdiagram. Niet alle onderdelen van het schema kunnen in verschillende situaties opnieuw worden toegepast, maar de onderdelen die dat wel kunnen zijn bouwstenen die niet opnieuw moeten worden uitgevonden. Juristen gebruiken nog vaak de copy-paste functie om deze ‘bouwstenen’ te combineren tot een eindproduct. Dit proces is WET (Write Every Time) of anders gezegd, repetitief, niet inspirerend en kost te veel tijd.

Door DRY te werken, maken juridische professionals hun creativiteit, ervaring en expertise vrij om ons vooruit te helpen. Deze onschatbare vorm van intelligentie kan niet worden geautomatiseerd en is uiteindelijk waarom wij bestaan.

 

Team

Pim Betist

CEO

Matijs van Zuijlen

CTO

Laura den Houdijker

Business development

Sander Kuijper

Developer

Dax Huiberts

Developer

Marek de Heus

Developer

Levi Wisse

Junior content manager

Anko Scholtens

Customer acquisition

Micha Schimmel

Juridisch adviseur documentautomatisering

Berthold Rosendahl

Investeerder en adviseur

Paul Citroen

Investeerder en adviseur

Remco Onderwater

Investeerder en adviseur

Aart Houwink

Investeerder en adviseur

Copyright © 2020 docbldr